Me, myself & I

Igyekszek esztétikus, kereső- és felhasználóbarát weblapokat készíteni. Kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt. Ehhez igyekszek mindig tájékozott lenni az aktuális trendeket, színeket, formákat illetően. Szeretnék itt egy kis válogatást bemutatni abból, hogy mi a webes divat a nagyvilágban. Itt érhetsz el: www.honlap-keszito.hu

Retro weblapok, avagy csapjunk a lovak közé

2008.11.21. 14:52 :: honlap-keszito

Méltóztatok írni. Végre. Van egy csipetnyi időm is.

Megragadott a tőlünk nyugatabbra fekvő vidékeken egyre inkább divatba jövő retro webdesign. Gondoltam, szentelek rá pár sort, bár nem volt módom még élesben dolgozni vele. Persze az ember szeret új technikákat, stílusokat megtanulni, próbálgatni, de jól jönne egy ügyfél, akinek ez kell :) Az lenne a kihívás.

Gyorsan akkor pár példa, miért is érdekel annyira a téma. Jól néz ki, kreativitást igényel, és kis hazánkban - tekintve az ilyesmik elterjedetlenségét (hú de magyar!) - még feltünő is lenne, kirívó lenne, ha lenne. Ha valaki tud olyan hivatalos magyar weboldalt (akár céges, akár magán), ami így néz ki, az posztolja plíz. Komolyan gondolkodom saját weblapunk ilyen jellegű átalakításán, ha megrendelő nem lesz... De akkor jajj nektek, mert írok róla egy bejegyzést, az tuti :)

Back to the subject.

 

Jöjjenek a kedvenceim:

1.) BigRig Design. természetesen webdesignnal foglalkozó weblap. Szerintem ez az egyik legkellemesebb weblap a listából. Hatásosak a színek, hatásosak az effektek. Az összképbe azonban egyértelműen a weblap készítésénél használt retro betűtípusok szólnak bele leginkább. Bár nagyon nem rajongok a flashért, ha elég szolídan van jelen, akkor még belefér. Döntsenek az olvasók :)

Screenshot:

Retro weblap 1

Link: http://bigrigdesign.com/

 

2.) 47Media. Szintén webdesigner weblap. A különbség azonnal szembe tűnik, mert itt inkább csak szolíd stíluselemként van jelen a retro fíling. Színekkel, effektusokkal hangsúlyozzák az "old" érzést. Ha megnézzük a szerkezetet, látható, hogy a retro itt csak körítés. Ha én csinálnék magamnak retro weblapot, tuti, hogy vmi ilyesmire mozdulnék rá. Azért jobb - szvsz -, mert nem túl tömény, mégis átadja a retro érzést.

 

Screenshot:

retro webdesign 2

Link: http://fortysevenmedia.com/

 

3.) Dallas Advertising Agency. Mit ne mondjak... Olyan, mint egy amcsi háborús film plakátja :) Régi felvételek a magasba emelkedő repülőkről, 40-es évek stewardess -e a bal szélen. Valamit összeraktak itten nnnna. Stílusa van, és akinek bejön ez a stílus, azt magával is ragadja. Más kérdés, hogy ez nekem már túlzás - mint említettem én max. szolíd stílusjegyeket használnék, nem készítenék olyan weblapot, ami full retro design. De tessék inkább megnézni:

Screenshot:

Retro honlap 3

Link: http://www.targetscope.com/

 

 

1 komment

Címkék: weblap keszites retro weblap weblap design retro webdesign

A bejegyzés trackback címe:

https://honlap-keszito.blog.hu/api/trackback/id/tr73781317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

commentgyár 2008.12.16. 11:30:41

hello-bello!

ha, jól sejtem, nekiláttatok a saját retro weblapotoknak:
www.honlap-keszito.hu/retro-webdesign/index.html

bár nekem az alap arculat sokkal jobban bejön. sőt! a retronál még az általatok minimál design -nak becézett verzió is jobb:
www.honlap-keszito.hu/minimal-design/index.html
süti beállítások módosítása